• ARJA MARTIKAINEN

• VEISTOKSET

• YHTEYSTIEDOT

• ANSIOLUETTELO

• ESINEET

 

 
 

 


Arja Martikainen on syntynyt 1953 Kuorevedellä. Hän sai innostuksen taiteeseen vuonna 1973 Oriveden opistossa Paul Osipow’n ja Ukri Merikannon kesäkurssilla. Samana syksynä hän aloitti Ateneumin iltakoulussa, jossa opiskeli kaksi vuotta taideaineita ja jatkoi sitten taideteollisen korkeakoulun tuote- ja ympäristösuunnittelussa Kyllikki Salmenhaaran johdolla. Silloin koulu sijaitsi historiallisessa Ateneumissa. Arja Martikainen valmistui 1979 ja jatkoi vielä vuoden kuvanveiston opintoja.

Arja Martikainen ja Antonio Altarriba perustivat yhteisen keramiikkapajan vuonna 1980 ja kaksi vuotta myöhemmin pariskunta muutti Saimaan rannalle Lappeenrannan Linnoitukseen, jossa paja ja galleria ovat sijainneet siitä lähtien. Pajassa tehdään käyttö- ja uniikkiesineitä omaan galleriaan, joka on avoinna vuoden ympäri. Martikainen osallistuu aktiivisesti veistoksilla ja installaatioilla näyttelytoimintaan kotimaassa ja ulkomailla. Hänen teoksia on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa mm. Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa ja Suomessa.

Martikainen on toiminut mm. tuntiopettajana Lappeenrannan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa, Joutsenon opiston kuvataidelinjalla, Imatran kuvataidekoulussa ja pitänyt työpajoja. Vuosien varrella häntä on huomioitu työskentelyapurahoilla.